Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Zupy
Bouillabaisse
Składniki
Składniki na 4 osoby- z dokładką
(a i 6 się naje ;)
3 łyzki oliwy
2 cebule- posiekane
2 pory- tylko biała część, posiekane
4 ząbki czosnku, posiekane
puszka pomidorów
3 litry wywaru z ryb lub warzyw
1 łyżka koncentratu pomidorowego
duża szczypta szafranu
2 gałązki świeżego tymianku
2 listki laurowe
2 kawałki kopru włoskiego
3 kg różnych ryb- oczyszczonych i pokrojonych w duże kawałki
4 ziemniaki- obrane i pokrojone w grube plastry
sól
pieprz czarny
pieprz cayenne
Do podania- sos aioli
Do przybrania- 16 grzanek z bagietki
posiekana natka pietruszki


Czas przygotwania
1 godz.
Przygotowanie
Bouillabaisse
Rozgrzać oliwę w duzym garnku. Dodać cebule, pora, czosnek i pomidory. Dusić aż zmiękną.
Rozmieszać w rosole przecier pomidorowy i szafran - wlać do dusżących się warzyw. Dodać tymianek, liście laurowe i posiekany koper. Pogotować jeszcze chwilę, aż aromaty się połączą.
Zmniejszyć ogień, dodać ryb i ziemniaków. Gotować na wolnym ogniu przez 5 do 8 min. i wyjmować ryby kolejno, w miarę ugotowania poszczególnych gatunków.
Kontynuować gotowanie, aż zieminiaki zmiekną. Doprawić solą i oboma rodzajami pieprzu.
Rozłożyć ryby i ziemniaki do talerzy i zalać zupą. Obłożyc grzankami i posypać pietruszką.
Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu