Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Śniadania
Chleb żurawinowy
Składniki
4 szklanki mąki - (najlepiej eko)
1,5 łyżeczki sody spożywczej
2 szczypty kurkumy
1 szkl. suszonych żurawin (ew. rodzynek)
2 łyżeczki kminku
1,5 szkl. maślanki (dodać do niej łyżeczkę octu jabłkowego)
1 łyżeczka octu jabłkowego
cukier ciemny do posypania
oliwa do smarowania

Czas przygotwania
1,2 godz.
Przygotowanie
Chleb żurawinowy
Rozgrzać piekarnik do 175 st. Do dzieży (najlepiej miksera typu Kitchen Aid) wsypać mąkę i zacząć wolno mieszać. Dodać szczyptę kurkumy, żurawinę, kminek, sodę i wolno wlać maślankę. Po wyrobieniu, kiedy składniki gładko się połączą wsypać jeszcze szczyptę kurkumy.
Uformować okragły bochenek. Położyć na wyłożonej folią i wymarowanej blasze. Naciąć na krzyż i posypać cukrem.
Piec godzinę, aż chleb ładnie zbrązowieje. Jeśli po wbiciu wykałaczka jest sucha chleb jest gotowy.


Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu