Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Desery
Sernik krówkowy
Składniki
Spód:
70 g solonych orzeszków (mogą być każde)
100 g niesłodkich herbatników
40 g masła

Masa:
50 g masła
100 g ciemnego cukru
230 g gotowej masy krówkowej (do kupienia w Almie np)
3 jaja
600 g sera na sernik
łyżka mąki pszennej eko

Polewa
170 g masy krówkowej
kilka łyżek mleka sojowego
3 łyżeczki masła
cukier waniliowy
garść orzeszków piniowych



Czas przygotwania
2 godz.
Przygotowanie
Sernik krówkowy
Orzechy i herbatniki zmielić (lub umieszczone w worku foliowym potłuc tłuczkiem). Wlać roztopione masło, wymieszać i rozłożyć na uprzednio wyłożonej pergaminem tortownicy. Ubić. Piec 15 min w temp. 190 st C.

Do misce miksera utrzeć masło i cukier (aż zbieleją nieco). Dodać masę krówkową i mieszać na niskich obrotach. Następnie jaja, ser i mąkę. Wymieszać i wylać na spód. Włożyć na 45 min do pieczenia w temp. 180 st C.

Wolno studzić ( w otwartym piekarniku), a w międzyczasie zrobić polewę.
Resztę masy włożyć do rondelka, dodawać mleko i podgrzewać aż masa stanie się płynna. Dodać masło i roztopić ciagle mieszając.
Po całkowitym ostudzeniu sernik polać polewą i posypać wcześniej wyprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

Przepis wg White Plate.
Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu