Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Desery
Kostka czekoladowa
Składniki
3 tabliczki gorzkiej czekolady
125 g masła
3 łyżki golden syrup
200 g różnych pokruszonych ciasteczek- polecam owsiane
po małej garści- dmuchanego ryżu, rodzynek lub żurawin, pestek dyni i różnych orzechów

Czas przygotwania
20 min + chłodzenie
Przygotowanie
Kostka czekoladowa
W rondelku o grubym dnie rozpuścić masło i czekoladę. Dodać golden syrup. Kiedy składniki się połączą odlać 125 g. masy, a do rondelka wsypać pozostałe ingrediencje i dokładnie wymieszać. Do przygotowanej blachy (o bokach 24 X 24 cm), wyłożonej folią aluminiową, wlać masę z dodatkami. Równo rozprowadzić i zalać odstawioną uprzednio czekoladą. Zostawić do zupełnego wystudzenia i wstawić do lodówki do stwardnięcia. Po wyjęciu pokroić na kwadraty.

Inspiracja: Nigella
Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu