Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Dania główne
Caponata
Składniki
2 bakłażany- pokrojone w dużą kostkę
1 puszka pomidorów
1 nieduża czerwona cebula- drobno posiekana
kilka zielonych oliwek (polecam te z pestkami- mają więcej aromatu i sa tańsze, a wystarczy je zmiażdżyć nożem i pestki same wyjdą)
2 łyżki solonych kaparów
2 ząbki czosnku- posiekane
garść posiekanych osobno listków i ŁODYŻEK natki pietruszki
1 czubata łyżeczka oregano
sól morska i świeżo zmielony czrny pieprz
2-3 łyżki bardzo dobrego octu ziołowego
oliwa
dowolnie:
2 łyżki migdałów bez łupin lekko zrumienionych na suchej patelni

Czas przygotwania
30 min.
Przygotowanie
Caponata
Na dużą patelnie wlać sporo oliwy i rozgrzać. Wrzucić bakłażany i oregano. Smażyć kilka min. na dużym ogniu. Potrząsać co jakiś czas, żeby bakłażany równo się zrumieniły. Kiedy tak się stanie dodać cebulę, czosnek i łodyżki natki i smażyć jeszcze chwile. Dodac osuszone kapary, oliwki i pokropić octem. Kiedy ocet wyparuje dodać pomidory i dusić na małym ogniu przez ok 15 min. Dodać soli i pieprzu i w razie potrzeby octu i podawać posypane listkami pietruszki i migdałami.
Inspiracja- "Włoska wyprawa Jamiego Olivera"
Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu