Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Dania główne
Pęczak teriyaki z warzywami
Składniki
1 szklanka pęczaku
1 średnia marchew
8 brukselek
1 pomidor
1/2 celbuli
2 ząbki czosnku
1 mała papryka biała
dymka i nać piertuszki do posypania
1 łyżka masła
2 łyżki oleju
sól
1  malutka, sucha papryczka chili
2 łyżki teriyaki
szczypta kurkumy
kilka łyżek wody

Czas przygotwania
30 min.
Przygotowanie
Pęczak teriyaki z warzywami
W dużym rondlu ugotować na sypko peczak w proporcji wody 1-2 (1 szklanka kaszy na 2 szklanki zimnej wody), dodać nieco soli i łyżkę masła. Jak woda się zgotuje, zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i gotować do wyparowania wody. Potem wyłączyć ogień i trzymać pod przykryciem.
Do woka nalać oleju, rozgrzać. Dodać pokrojoną grubo cebulę i chilli, zeszklić. Dodać paprykę, brukselkę, marchew. Po podsmażeniu warzyw dodać pomidora i odrobinę wody jeśli sok z pomidora nie wystarczy do uduszenia warzyw. Na koniec doprawić solą, kurkumą, i teriyaki. Wrzucić kaszę i jeszcze chwilę smażyć razem. Posypać natka lub/i dymką, podawać gorące :)
Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu