Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Dania główne
Bigos wegetariański
Składniki
0,5 kg kapusty kiszonej
0.5 kg kapusty świeżej
pół słoiczka przecieru pomidorowego
pół paczki grzybów suszonych
pół paczki śliwek suszonych
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 liski laurowe
3 kulki ziela angielskiego
majeranek
tymianek
kminek
pieprz
sól
olej do smażenia

Czas przygotwania
przygotowanie 20 min, gotowanie- im dłużej tym lepiej
Przygotowanie
Osobno wrzucić do garnków (jeden mały, drugi większy) obie kapusty. Świeżą posiekaną drobno, kiszoną pokrojoną drobniej niż z beczki. Kiszoną zalać wrzątkiem tak aby przykrył kapustę, dodać grzyby i śliwki, pieprz czarny i szczyptę soli. Do świeżej kapusty dodać ziele angielskie, liście laurowe, kminek, kilka szczypt soli, łyżeczkę przecieru i też zalać wrzątkiem. Obie kapusty gotować ok. 20 min. W tym czasie na patelni podsmażyć posiekaną cebulę, i czosnek, a po podsmażeniu szczyptę soli, łyżeczkę przecieru i trochę tymianku. Podsmażone warzywa dodać do którejś z gotujących się kapust. Po ugotowaniu przelać kapustę z mniejszego garnka do większego. Przyprawić bigos resztą przecieru pomidorowego, szczyptą tymianku, duża ilością majeranku, pieprzu i soli jeśli trzeba. Gotować na małym ogniu przynajmniej dwie godziny. Odstawić. Jeść i podgrzewać jak najczęściej. Bigos jest znacznie lepszy następnego dnia.
Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu