Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Dania główne
Zapiekanka z jaj
Składniki
6 dużych lub 8 mniejszych jaj
puszka pomidorów
2 średnie cebule
5 ząbków czosnku
trzy garście groszku zielonego (może być mrożony)
1 por (tylko biała część)
szklanka tartego twardego sera
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki rozmarynu (najlepiej świeżego)
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
1/2 gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki oliwy
natka pietruszki
Czas przygotwania
40 min.
Przygotowanie
Zapiekanka z jaj
Jajka ponakłuwać szpilką,włożyć do wrzątku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 10 min. Zalać zimną wodą z lodem, kiedy się schłodzą obrać i pokroić w ćwiartki.
Piekarnik rozgrzać do 200 st.
Na dużą patelnię wlać oliwę, kiedy się podgrzeje wrzucić cebulę, smażyć 2 min. Wlać pomidory. Dodać czosnek, por, pieprz, posolić. Dusić na niedużym ogniu. Wsypać nać, tymianek, rozmaryn i wymieszać.
Sos wlać do żarodopornego naczynia i wcisnąć w niego jaja. Posypać gałką i serem. Zapiekać w przez 10 min.,a potem jeszcze pod grillem (10 cm od źródła ciepła) przez 3-4 min. żeby ser zapiekł się na skorupkę.
Przepis zgodny z Kuchnią Pięciu Przemian.
Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu