Wrocław. Joga i Pilates Manomani
certyfikat-iyengara
Dania główne
Placuszki warzywne
Składniki
700 g warzyw (ziemniaki, marchew, korzeń pietruszki, seler- w dowolnych proporcjach, w zależności od upodobań)
3 jaja
3 łyżki mąki
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki parmezanu
1/4 łyżeczki tymianku
1/4 łyżeczki kurkumy
1-1,5 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu
pół pęczka koperku 
oliwa
Czas przygotwania
45 min.
Przygotowanie
Placuszki warzywne
Do miski wsypać mąkę i kurkumę- wymieszać. Wbić jaja i dodać starte na tarce o małych oczkach ziemniaki, marchew, pietruszkę - wymieszać. Dodać seler, startą cebulę, poszatkowany drobno czosnek, pieprz, parmezan- wymieszać. Wsypać koperek i tymianek- wymieszać i smażyć na oliwie.
Podawać jeszcze ciepłe. Jeśli lubimy placuszki z kwaśną śmietaną to najpierw trzeba je lekko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i solą i wtedy polać śmietaną. 
Autor:
Treść:
Kod z obrazka:
Nikt jeszcze nie dodał komentarzy!
MARIA GUTTERWIL - 0 607 608 639
undicom.pl
projektowanie stron internetowych katowice, strony www zabrze
Cms by
Zapraszamy na zajęcia joga we Wrocławiu